Kde vzít peníze navíc, když jsem na mateřské: 20 ověřených způsobů

Když jste na mateřské, může být obtížné najít zdroje příjmu navíc. Nicméně, zde jsou některé nápady, které by vám mohly pomoci získat peníze navíc.

20 ověřených způsobů, jak získat peníze na mateřské

Práce z domu: Díky internetu existuje mnoho pracovních příležitostí, které můžete vykonávat z pohodlí domova. Můžete se zaměřit na oblasti jako copywriting, překladatelství, grafický design nebo sociální média.

Freelance: Pokud máte určité dovednosti, můžete se stát freelancerem a nabízet své služby. Zaregistrujte se na webové stránky, jako jsou Upwork, Fiverr nebo Stovkomat, to vám umožní najít klienty a projekty, které odpovídají vašim dovednostem.

Prodej ručně vyráběných výrobků: Pokud máte zájem o řemesla nebo umění, můžete si vytvořit své vlastní výrobky a prodávat je na internetu. Webové stránky jako Etsy nebo Aukro umožňují prodej různých druhů výrobků.

Blogování nebo vlogging: Pokud máte zájem psát články nebo natáčet videa, můžete založit blog nebo YouTube kanál. Tímto způsobem můžete sdílet své zájmy, znalosti a zkušenosti s ostatními. A vydělávat peníze prostřednictvím reklamy, sponzorství nebo affiliate marketingu.

Podpora rodiny a přátel: Pokud jste v těžké finanční situaci, můžete požádat o pomoc svou rodinu nebo přátele. Mnoho lidí je ochotno podpořit své blízké, pokud je to možné.

Pronájem nemovitosti: Pokud vlastníte nemovitost, kterou momentálně nepotřebujete, můžete ji pronajmout a získat tak příjem z nájmu.

Online výuka: Odborné znalosti nebo dovednosti vám umožní se stát online lektorem nebo učitelem. Mnoho lidí hledá odborníky, kteří jim mohou pomoci s různými tématy, jako jsou jazyky, hudba, matematika nebo programování.

Účast na průzkumech nebo testování aplikací: Mnoho společností hledá lidi, kteří jsou ochotni vyplňovat průzkumy nebo testovat jejich produkty a aplikace. I když tento způsob výdělku není nejstabilnější, může vám poskytnout nějaké peníze navíc.

Úspory a investice: Zkuste zkontrolovat své úspory a investice, abyste zjistili, zda můžete část svých peněz použít nebo investovat do jiných příležitostí, které vám přinesou vyšší zisky.

Péče o děti nebo domácí mazlíčky: Pokud máte zkušenosti s péčí o děti nebo zvířata, můžete nabídnout své služby sousedům, přátelům nebo rodině, kteří potřebují pomoc. Přestože to může být časově náročné, může vám to přinést příjem navíc.

Sdílená ekonomika: Sdílená ekonomika poskytuje mnoho možností, jak vydělat peníze. Můžete se stát řidičem pro aplikace jako Uber nebo Bolt.

Prodej nepotřebných věcí: Určitě máte doma věci, které už nepoužíváte nebo nepotřebujete. Prodej těchto předmětů na internetu, například na Aukro nebo Facebook Marketplace, vám může přinést peníze navíc a uvolnit prostor v domácnosti.

Odborný konzultant: Pokud máte odborné znalosti v určité oblasti, můžete se stát konzultantem a nabízet své služby společnostem nebo jednotlivcům. Tímto způsobem můžete uplatnit své dovednosti a vydělat peníze.

Kreativní psaní: Pokud máte talent pro psaní, můžete se pokusit napsat krátké povídky, básně nebo dokonce knihu a zkusit je publikovat nebo prodat.

Podívejte se na dostupné dotace a podpory: Některé organizace nebo státní instituce nabízejí dotace nebo podporu pro matky na mateřské. Prozkoumejte dostupné možnosti a zjistěte, zda máte nárok na některou z těchto podpor.

Poskytování výukových materiálů: Pokud máte pedagogické zkušenosti nebo jste odborníkem v určité oblasti. Můžete vytvářet a prodávat výukové materiály, jako jsou pracovní listy, plány lekcí nebo videa.

Affiliate marketing: Pokud máte blog nebo sociální média s velkým počtem následovníků, můžete se stát affiliate marketérem a vydělávat peníze tím, že budete propagovat produkty nebo služby jiných firem. Za každý prodej, který přijde prostřednictvím vašeho odkazu, obdržíte provizi.

Účast na soutěžích nebo losováních: Ačkoli výhry nejsou zaručeny, účast na soutěžích nebo losováních může být zábavným způsobem, jak získat peníze nebo ceny. Některé soutěže nebo losování nabízejí peněžní odměny, dárkové karty nebo jiné ceny, které by vám mohly pomoci zlepšit vaši finanční situaci. Zapojte se do komunitních projektů: Někdy můžete získat peníze nebo další podporu tím, že se zapojíte do komunitních projektů nebo dobrovolnických akcí ve vaší oblasti. To může zahrnovat například účast na charitativních akcích, organizaci akcí nebo práci pro neziskové organizace.

Zapojte se do komunitních projektů: Někdy můžete získat peníze nebo další podporu tím, že se zapojíte do komunitních projektů nebo dobrovolnických akcí ve vaší oblasti. To může zahrnovat například účast na charitativních akcích, organizaci akcí nebo práci pro neziskové organizace.

Naučte se finanční gramotnosti: Zlepšení svých finančních dovedností a zvyků může vést k lepšímu řízení peněz a snížení potřeby hledat dodatečný příjem. To zahrnuje zlepšení rozpočtování, šetření a investování, a učení se, jak efektivně využívat své finanční zdroje.

Kde vzít peníze na mateřské – Půjčka až na posledním místě

Ačkoli je nebankovní půjčka tím nejrychlejším řešením, jak se dostat k penězům záměrně tuto možnost uvádíme až zde. Pro ženy na mateřské dovolené jsou úvěry velmi ožehavé a ještě horší je to v případě matek samoživitelek. Tato skupina lidí tvoří jednu z nejrizikovějších skupin a to hned z několika důvodů.

  • Nestabilní příjem
  • Nejistota návratu do zaměstnání
  • Změna finanční situace
  • Dlouhodobé negativní účinky na finanční situaci

Závěrem

Při hledání způsobů, jak získat peníze navíc, je důležité být trpělivý a realistický. Nemusíte hned získat velký příjem, ale postupně se můžete dostat na lepší úroveň. Dbejte na to, abyste nepodlehli rychlým nebo podezřelým způsobům výdělku, které by vás mohly dostat do finančních potíží nebo právních problémů.

Přejít nahoru